Hulp op afstand

“Quick Assist” is een functie in Microsoft Windows-besturingssystemen die is ontworpen om externe hulp te bieden. Het stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met het systeem van een andere gebruiker om technische ondersteuning te bieden of problemen op te lossen.

Hier zijn enkele kernpunten over Quick Assist:

 1. Doel: Quick Assist is ontworpen om het eenvoudig te maken voor iemand om tijdelijke toegang tot een ander Windows-systeem te krijgen. Het wordt vaak gebruikt voor het oplossen van problemen op afstand.

 2. Werking: De gebruiker die hulp nodig heeft, genereert een unieke code en deelt deze met de persoon die hulp gaat bieden. De helper voert de code in en kan vervolgens het scherm zien, besturingselementen overnemen en bepaalde taken uitvoeren op het systeem van de gebruiker die om hulp vraagt.

 3. Veiligheid: Quick Assist gebruikt beveiligde protocollen om ervoor te zorgen dat de sessie veilig is. Het is belangrijk dat gebruikers de sessie starten met iemand die ze vertrouwen.

 4. Beschikbaarheid: Quick Assist is beschikbaar op Windows 10 en 11 systemen. Het kan worden gestart door ‘Quick Assist’ in te typen in het startmenu en de applicatie te selecteren.

Het is cruciaal om voorzichtig te zijn bij het delen van toegang tot je systeem en alleen Quick Assist te gebruiken met mensen die je vertrouwt, omdat het, net als elke andere vorm van externe toegang, potentieel risico met zich meebrengt

Om Quick Assist te gebruiken volg je deze stappen:

 • Open Quick Assist:
  Ga naar het startmenu en typ “Quick Assist” in de zoekbalk.
  Klik op de Quick Assist-app om deze te openen.
 •  
 • Kies een optie:
  Je hebt twee opties: “Hulp bieden” en “Hulp ontvangen”. Kies de juiste optie op basis van of je hulp wilt geven of ontvangen.

 • Hulp Bieden:
  Als je hulp wilt bieden, selecteer dan “Hulp bieden” en volg de instructies om een unieke code te genereren.

 • Hulp Ontvangen:
  Als je hulp nodig hebt, selecteer dan “Hulp ontvangen” en voer de code in die je hebt ontvangen van degene die hulp biedt.

 • Toestemming verlenen:
  Wanneer de persoon aan de andere kant de sessie start, moet je toestemming verlenen om de controle over je computer over te nemen.

 • De sessie gebruiken:
  Na het verlenen van toestemming kan de persoon aan de andere kant je bureaublad zien en bepaalde taken uitvoeren om je te helpen.

 • Einde sessie:
  Na het voltooien van de hulp, kun je de sessie beëindigen.

Zorg ervoor dat je Quick Assist gebruikt met iemand die je vertrouwt, omdat het toegang geeft tot je systeem. Bovendien is het belangrijk om te weten dat Quick Assist alleen beschikbaar is op Windows 10 en 11 systemen.

Quick Assist installeren – Microsoft Ondersteuning